Ανθρώπινες σχέσεις

Αναδημοσιευση από το blog “Κραυγές απ’το υπόγειο” (tomiasma.blogspot.com)
– – τα boldαρίσματα δικά μου – –

 

Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε μπει σε μια σχέση και έχουμε βγει σακατεμένοι. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Οι πρώτες σκέψεις που περνάνε ολονών από τα κεφάλια μας είναι ότι όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες ή ότι όλοι οι άντρες είναι μαλάκες.E λοιπόν δεν είναι έτσι η φάση. Δεν είναι όλες πουτάνες ούτε όλοι μαλάκες. Μην βγάζεις γενικευμένα συμπεράσματα από μεμονωμένες καταστάσεις. Το συγκεκριμένο άτομο μπορεί και να είναι και τα δυο, παρόλα αυτά δεν είναι όοοοοολοι για σκότωμα. Η πλειοψηφία είναι μαλάκες, πουτάνες, γαμημένοι, γαμιάδες, ηλίθιοι, γαμώχριστοι, γαμώσπιτοι και συνεπώς για σκότωμα. Εξήγησε μου τώρα, γιατί η πρώην σχέση σου ας πούμε να αποτελεί εξαίρεση; Επειδή εσύ την ερωτεύτηκες; Λες και ο έρωτας έχει καμία λογική η όποια δίνει άξια στο άτομο που μύριζε ωραία κατά τα δικά σου χημικά γούστα και ένιωσες έλξη; Εσύ δεν κάνεις ποτέ λάθος επιλογές; Εγώ έχω κάνει. Δεν σου έχει τύχει ποτέ να έχεις έναν κολλητό σκάρτο; Αυτό δεν σημαίνει πως άρχισες να λες ότι όλοι οι άνθρωποι είναι σκάρτοι. Κι αν το είπες αναθεώρησε, δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τις ανθρώπινες σχέσεις.**ίσως το να ακούς doom metal ενώ ταξιδεύεις με αμάξι βράδυ στο διάολο και δεν σε νοιάζει αν θα τρακάρεις, αλλά είναι εκτός θέματος.

Για να φύγουμε από το εισαγωγικό και να περάσουμε στο ψητό, αυτό που θέλω να θίξω με την συγκεκριμένη ανάρτηση είναι τις λογικές που γεννάει ο ψυχολογικός πόνος. Για αρχή, όταν δεν την παλεύεις, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να επεξεργαστείς τα δεδομένα και να βγάλεις συμπεράσματα.

Μόλις αρχίσεις να ξεθολώνεις άρχισε να σκέφτεσαι αν οι ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργείς έχουν εξελικτικό χαρακτήρα ή σε κρατάνε πίσω (φιλικές και ερωτικές), τότε θα διακρίνεις τις δημιουργικές και τις ψυχοβγαλτικές σχέσεις. Θεωρώ ότι τα άτομα δημιουργούνε σχέσεις (στενή κοινωνική ομάδα) με σκοπό την εξέλιξη τους και την ανάπτυξη τους σαν προσωπικότητες. Όταν η σχέση παύει να εξυπηρετεί το κοινό εξελικτικό συμφέρων των ατόμων, γίνετε παρελθόν.

Σε όλους σου τους φίλους θα βρεις κάτι που να σε τραβάει πάνω τους, όσο διαφορετικοί και να είστε. Όσο μαλάκες και να είναι (ψάξτο αυτό, γιατί μπορεί και εσύ να κρύβεις έναν μαλάκα μέσα σου). Αυτό γιατί τον επέλεξες για κάποιο κομμάτι της προσωπικότητας του, ώστε να τον μελετήσεις. Αργά ή γρήγορα, όταν δεν έχει κάποιος κάτι να προσφέρει στον άλλον, απομακρύνεστε. Ψάχνετε κάτι που θα σας εξελίξει παραπέρα, το κάθε άτομο με τους δικούς του στόχους. Προφανώς και κρατιούνται αναμνησιακά συναισθήματα και η αγάπη της συνήθειας. Συνεχίζεις να δέχεσαι και να προσφέρεις ανθρώπινη στήριξη ή απλά να περνάς ευχάριστα το χρόνο σου μαζί τους. Δεν απαξιώνω τα παραπάνω ίσα ίσα τα θεωρώ πολύ σημαντικά κομμάτια των ανθρώπινων σχέσεων. Όσο τα συγκεκριμένα άτομα δεν παραβαίνουν τα ιδεολογικά, ηθικά και αισθητικά σου κριτήρια σαν μονάδες.

Αντιλαμβάνομαι πλέον τις ανθρωπινές σχέσεις σαν μια κλειστή συλλογικότητα. Εμπεριέχονται μέσα σε αυτή ηθικοί άξονες, αισθητικοί αλλά και πολιτικοί που σε συνδέουν με τον φίλο/φίλη σου ή με την γκόμενα/γκόμενο σου. Όταν δεν υπάρχουν αυτοί οι άξονες δεν μπορείτε να αντιληφθείτε με παρόμοιο τρόπο τον κόσμο γύρω σας με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να καταλάβετε ο ένας τον άλλον. Κατά την άποψη μου μια συλλογικότητα πρέπει να έχει πολυμορφία, πάνω όμως σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό άξονα. Όταν ο άξονας δεν είναι ξεκαθαρισμένος, δεν θα αργήσει η συλλογικότητα (ή παρέα στην προκειμένη) να σπάσει με τον χείριστο τρόπο, αφού οι μονάδες θα πράττουν πράγματα συγκρουσιακά ως προς τις άλλες μονάδες. Φτιάξε σχέσεις με άτομα βάζοντας και έναν πολιτικό, ηθικό, αισθητικό άξονα – υπάρχουν και τώρα αυτοί οι άξονες, αλλά σε μια πολύ ρευστή και ελαστική μορφή που τους καθιστά αδύναμους- με αυτό τον τρόπο συγουρεύεις ότι οι φίλοι σου είναι όντως ΦΊΛΟΙ σου, παλεύεται για κοινό μέλλον. Δεν κάνω παρέα με άτομα που είναι απλά καλά παιδιά. Όλοι καλοί είναι, οι κακοί είναι στην φυλακή στην τελική. Σωστά;

Ο κόσμος γενικά γαμιέται, είμαι περήφανα αντικοινωνικός γιατί όλοι γαμιούνται. Γιατί γαμιούνται δεν ξέρω, αλλά ξέρω ότι γαμιούνται, οι γαμημένοι. Αυτό δεν σημαίνει πως κρατάω τα μάτια μου κλειστά. Είμαι ανοιχτός να επικοινωνήσω με οποιαδήποτε μονάδα που είναι ικανή να με εξελίξει και έχω να της προσφέρω κάτι αντίστοιχο. Το να δημιουργείς ανθρώπινες σχέσεις, φιλικές και ερωτικές, είναι το πιο υγιές πράγμα. Το να ξεκαθαρίζεσαι και να τις τελειώνεις με ειλικρίνεια, πιστός στους ηθικούς άξονες που έχετε θέσει, είναι μαγκιά. Πάνω από όλα ειλικρίνεια μάγκες και μάγκισσες. Είμαι ερωτευμένος με την ειλικρίνεια.

Μην τρελαίνεστε, γενικά εκεί έξω υπάρχουν πολύ γαμάτα άτομα που νιώθουν όσο μόνοι νιώθετε και εσείς, και έχουν να προσφέρουν πολλά. Μην βολεύεστε στους παρών κύκλους σας και εννοείτε μην επαναπαύεστε σε κύκλους που δεν σας καλύπτουν ή δεν έχουν να σας προσφέρουν, επειδή τους έχετε συνηθίσει ή έχετε ανάγκη από παρέα. Η μοναξιά όσο πονάει άλλο τόσο γαμάει. Ενδοσκοπείς και αναλύεις ακριβώς αυτό που έχεις στο κεφάλι σου καλύτερα από ποτέ. Αύριο θα μιλάς με άλλα στάνταρ για το σήμερα και θα βρεις πιο εύκολα αυτό που ψάχνεις. Δημιουργήστε σχέσεις με ανθρώπους, αγαπήστε και αγαπηθείτε. Δημιουργήστε και δημιουργήθηκε. Καταστρέψτε και καταστραφείτε. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένας συνεχής εξελικτικός πόλεμος με στόχο τον ανώτερο άνθρωπο.

Ο έρωτας γαμιέται γιατί μου χαλάει τα μαθηματικά. Επίσης, δεν έχει κανένα γαμημένο νόημα.

υ.γ.
Αν έχει κανείς καμιά καλή θέση πάνω στον έρωτα ας την μοιραστεί, κουβέντα να γίνεται.

 

Αναδημοσιευση από το blog “Κραυγές απ’το υπόγειο” (tomiasma.blogspot.com)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.