Το τέλος

Soundtrack

I

Ο Σίγκμουντ Φρόιντ βρέθηκε κρεμασμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του τα ξημερώματα της Κυριακής. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο δολοφονίας.

Χτύπησε το τηλέφωνο.

-“Ναι;”
Ήταν ακόμα σοκαρισμένη.
-“Καλησπέρα, η κυρία Ι******** Χ*******;”
-“Ναι…”
Η φωνή της έτρεμε.
-“Σας τηλεφωνώ από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Είμαι ο υπαστυνόμος Τ**** Μ********. Έχω αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης του θανάτου του κυρίου Φρόιντ.”   Η Χ. ξέσπασε σε κλάματα. Ακολούθησε μια αμήχανη σιωπή για περίπου μισό λεπτό.
-“Συγνώμη, μόλις τώρα το έμαθα από την τηλεόραση”, συνέχισε με ακόμα πιο τρεμάμενη φωνή.
-“Καταλαβαίνω και ζητάω προκαταβολικά συγνώμη για αυτό που θα σας ζητήσω. Θα ήθελα να περάσετε από το γραφείο μου κάποια στιγμή αύριο. Έχω κάποιες ερωτήσεις για εσάς. Θεωρώ πολύ κομβική τη συμβολή σας.”
Μετά από άλλη μία σύντομη παύση του απάντησε:
-“Εεεεε.. Θα έρθω το πρωί..”
Έκλεισε το τηλέφωνο και συνέχισε να κλαίει.

 

ΙΙ

 

-“Γεια σας, είμαι η Χ.”
-“Ναι το φαντάστηκα. Περάστε εδώ!”
Ύψωσε λίγο τον τόνο της.
-“Μα γιατί εδώ; Τί είμαι; Ύποπτη;”
-“Όχι κυρία μου, απλά για το τυπικό της διαδικασίας.”
Δυσανασχέτησε λίγο, εν τέλει όμως “συμβιβάστηκε”. Βρίσκονταν στο δωμάτιο ανακρίσεων.
-“Καλώς”, του είπε και έκατσε σε μία από τις δύο καρέκλες.
-“Ωραία, ας ξεκινήσουμε. Αρχικά να σας πω ότι ολόκληρη η ομάδα μου θεωρεί πως πρόκειται για αυτοκτονία. Είναι σχεδόν πεπεισμένοι. Μόνο εγώ πιέζω για περαιτέρω έρευνες. Αν δεν έχω κάτι καινούριο μέχρι το βράδυ, η υπόθεση θα μπει στο αρχείο. Γι’ αυτό υπολογίζω τόσο πολύ στη βοήθειά σας.”
-“Κατάλαβα.”
-“Λοιπόν, γνωρίζω από καταθέσεις τρίτων πως με τον κύριο Φρόιντ διατηρούσατε πολύ καλές σχέσεις αλλά και πως τον τελευταίο καιρό είχατε έρθει σε ρήξη. Αληθεύει;”
-“Ναι.”
-“Θα ήθελα να μου μιλήσετε για αυτό, αν βέβαια το θέλετε και σεις.”
-“Κοιτάξτε, δεν τρελαίνομαι να μιλάω γι’ αυτό, ειδικά σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση. ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΟΟΟΣ.”
Ξέσπασε πάλι σε κλάματα. Έκλαψε πιο βαριά από κάθε φορά.
Πέρασαν 10 λεπτά. Ηρέμησε κάπως. Ο Τ. την κοιτούσε συμπονετικά. Την περίμενε να μιλήσει και δεν είχε κουνήσει ούτε χιλιοστό όλη αυτήν την ώρα.
-“Δεν ξέρω καν γιατί συνέβη όλο αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω!”
Κόμπιασε.
“Είχαμε τσακωθεί. Ο πιο έντονος καυγάς μας. Νομίζω ξεπέρασα κάποια όρια και είπα πράγματα που μετάνιωσα. Έκτοτε συμφωνήσαμε να πάρει ο καθένας το χρόνο του και να μείνουμε λίγο καιρό χώρια.”
Συνέχισε να κλαίει.
-“Μάλιστα”, απάντησε ο υπαστυνόμος, εμφανώς απογοητευμένος.
“Έχω μια τελευταία ερώτηση. Δε θα σας κουράσω άλλο.”
-“Εντάξει.”
-“Το τατουάζ του· το τατουάζ του σημαίνει κάτι;”
Το σκέφτηκε λίγο και απάντησε με σιγουριά:
-“Όχι. Είναι από μία σειρά που λάτρευε. Τίποτα παραπάνω…
-“Ναι. Σας ευχαριστώ. Την ειλικρινή μου συγνώμη. Βλέπω ότι σας είναι αρκετά δύσκολο.
-“Καλημέρα.”
Πήρε την τσάντα της και έφυγε γρήγορα..

III

Γύρω στις 19.15 το τηλέφωνο στο γραφείο του υπαστυνόμου χτύπησε. Ήταν ο προϊστάμενός του.
“Καλησπέρα υπαστυνόμε. Τέλος χρόνου!”
Αυτό ήταν! η υπόθεση θα έμπαινε στο αρχείο.
Για τους πιο επιφανειακούς ήταν σίγουρα αυτοκτονία.
Για τους υπόλοιπους, μία ακόμα “ανεξιχνίαστη υπόθεση”.

————-

αφιερωμένο σε όσες και όσους έχει, έστω και μία φορά, περάσει από το μυαλό, πως αν ήταν νεκροί δε θα είχαν προβλήματα, πολύ απλά επειδή θα ήταν νεκροί.
με εκτίμηση,
ο μαθηματικός της καρδιάς σας

1 comments

    • Τ.Μ. on September 28, 2015 at 2:22 am
    • Reply

    Το βραδυ ξυπνησε πλημμυρισμενος απ τον ιδρωτα στην καρεκλα του γραφειου του. Το βλεμμα του περασε απ το ρολοι στον τοιχο (4:25πμ) στο μισοτελειωμενο ποτηρι τζακ και τον καφε φακελο, με τα λευκα γραμματα “Σιγκμουντ Φρουντ”. Δεν συνηθιζε να κοιμαται στο γραφειο αλλα αυτη η υποθεση δεν τον αφηνε να σκεφτει τιποτα αλλο. Σηκωθηκε αποτομα απ την καρεκλα αρπαξε το παλτο του και εφυγε βιαστικα.

    Κατεβηκε απ το αμαξι του και κατευθυνθηκε στην εισοδο της γαλαζιας πολυκατοικιας. Καθως ανεβαινε εψαχνε τις τσεπες του για τα κλειδια αλλα η πορτα ηταν ηδη ανοιχτη.

    – Περασε..
    – Ειδα αλλο ενα περιεργο ονειρο και ηθελα να το συζητησουμε..
    – Ζεστη σοκολατα?
    – Βεβαια.. Ηταν ενα στενο τετραγωνο δωματιο, τα μονα αντικειμενα που ξεχωριζαν απ τους τοιχους ηταν μια στραβη κορνιζα και ενα μισολιωμενο κερι στη μεση του. Η μυρωδια του φρεσκου αιματος και οι κραυγες απογνωσης που ερχονταν απ εξω θα μπορουσαν να ειναι ενας πολυ καλος λογος για να μην το κουνησω ρουπι. Ή και οχι. Πηρα το κερι στα χερια μου και βγηκα στο διαδρομο, οι φωνες συνοδευονταν πλεον απο ενα ρυθμικο χτυπο. Ακολουθησα το διαδρομο, προσπαθωντας να βγω καπου, μα καθε πορτα που συναντουσα ηταν κλειστη. Δεν μου χε μεινει αλλη επιλογη απ αυτη στο τερμα του διαδρομου, οταν εφτασα στην πορτα οι φωνες σταματησαν· πλεον ακουγοταν μονο ο χτυπος.
    – Οριστε..
    – Σ’ ευχαριστω. Βρεθηκα, λοιπον, στο καταστρωμα ετρεξα στην κουπαστη αλλα η θεα που αντικρυσα μου κοψε τη φορα. Τερατωδεις κροκοδειλοι, ματωμενα νερα και διασπαρτα ακεφαλα σωματα, γυρνωντας απ την αλλη ειδα το καταστρωμα φισκα στους πειρατες που με πλησιαζαν απειλητικα, ανεβηκα στην κουπαστη και επιασα το πρωτο ξυλο που βρηκα μπροστα μου για να τους απωθησω και να κερδισω χρονο. Απ τη μια η βουτια στους κροκοδειλους εξασφαλιζε ενα σιγουρο και γρηγορο τελος, απ την αλλη η συγκρουση με τους πειρατες θα παρετεινε την αγωνια μου, με αγνωστο το αν θα καταφερω να επιβιωσω, το μονο σιγουρο ηταν οτι ημουν βουτηγμενος στα σκατα..
    Σταματησε να μιλαει και για πρωτη φορα απ την στιγμη που ηρθε τον κοιταξε στα ματια. Ρουφηξε με μιας τη σοκολατα και αφησε την κουπα στο τραπεζι. Για λιγα λεπτα δεν μιλησε κανεις.
    – Τελικα τι εκανες;
    – Χμμ.. Μεχρι τωρα οποτε ερχομουν αντιμετωπος με μια υποθεση, ειχα μπροστα μου ενα παζλ, μα ολα του τα κομματια ηταν διακριτα. Αλλα τωρα..
    – Ήσουν εσυ το παζλ.
    – Ακριβως..
    – Σ’ευχαριστω.

    Βγηκε στο μπαλκονι, ειχε ηδη ξημερωσει, χαζεψε για λιγο τη θεα απο κατω, εβγαλε το σημειωματαριο του απ την τσεπη και το πεταξε.

    Η λύση στο γριφο του Σιγμουντ εδωσε τη λυση στο γριφο του Τ. και τ’ αντιστροφο.

    Το τελος.

    https://www.youtube.com/watch?v=lF_C7BvAf_A

Leave a Reply

Your email address will not be published.